en
Versiunea veche a site-ului
consiliul de presa

API este semnatară a Codului Deontologic al jurnalistului din R. Moldova.

API este membru al Asociației Mondiale a Ziarelor și a Producătorilor de Știri

(World Association of Newspapers and News Publishers - WAN/IFRA)

CONCURS DE ESEURI/POEZII, FOTOGRAFII/DESENE/CARICATURI ȘI FILME VIDEO/ANIMAȚII
Regulamentul concursului

Concurs pentru elevi:

„Importanța presei independente pentru dezvoltarea democratică a Moldovei“

Veți putea vota pentru lucrarea/lucrările preferate peste 24 de ore de la ultima votare

54 de elevi din clasele gimnaziale și liceale din întreaga țară au depus dosare la concursul lansat de Asociaţia Presei Independente (API) cu ocazia aniversării a 20-ea de la constituire. Participanții au trimis eseuri, poezii, desene, caricaturi și filme video la tema: „Importanța presei independente pentru dezvoltarea democratică a Moldovei“. Lucrările au fost evaluate de un juriu profesionist, iar cei mai buni autori la fiecare categorie au fost premiaţi de API. Totodată, lucrările au putut fi accesate și votate pe pagina web www.api.md, la rubrica API la 20 de ani, secțiunea Concurs pentru elevi. Votul pe pagina web nu a avut un caracter obligatoriu pentru membrii juriului, ci unul consultativ.

Concursul s-a desfășurat în perioada 3 mai – 20 iunie curent și a fost destinat elevilor claselor VIII-XII de la gimnaziile și liceele din Republica Moldova. Elevii au fost încurajaţi să-şi prezinte viziunea despre presa independentă din Republica Moldova și contribuția ei la dezvoltarea democratică a țării noastre într-un eseu, poezie, desen, caricatură sau film video, realizate cu forțe proprii, în limbile română, rusă sau engleză. Lucrările au fost evaluate de un juriu profesionist, din componența căruia au făcut parte jurnaliști/jurnaliste notorii din Republica Moldova. Membrii juriului au apreciat expresia artistică și originalitatea lucrărilor, corespunderea tematicii anunțate, argumentarea prin utilizarea exemplelor concrete, respectarea dreptului de autor, coerența exprimării.

În perioada 26 iunie 2017 – 26 august 2017, vizitatorii site-lui au putut vota pentru lucrarea/lucrările preferate, la una sau mai multe secțiuni diferite, având posibilitatea să acorde în decurs de 24 de ore cel mult trei puncte de la un calculator.

Festivitatea de premiere a avut loc la 29 septembrie 2017, când s-au împlinit 20 de ani de la înregistrarea Asociației Presei Independente (API). Autorii/autoarele celor mai bune două lucrări de la fiecare categorie de concurs au primit obiecte de preț (telefoane mobile, tablete etc). Premii de încurajare au fost oferite și autorilor/autoarelor lucrărilor care au obținut cele mai multe voturi pe pagina web www.api.md

Vedeți aici cine sunt câștigătorii concursului și o galerie foto de la ceremonia de premiere

 

 

 

 

Regulamentul concursuluiThe english version of site is out of work