Harta sitului
 
Home   APInfo   Declaratii   2013   septembrie  

Calendar

31.10.2013 Aniversarea ziarului "Jurmal de Chişinău"
detalii 

Despre API
Membri API
APInfo
Publicaţii
Reforma Justiţiei
Fototeca
Publicitate

Arhiva

Publicitate

API oferă posibilitatea de a plasa la preţuri avantajoase publicitatea Dvs în 18 ziare naţionale cu un tiraj de pîna la 104257 exemplare.

Alegeţi oricare din cele 2 pachete oferite:

Contacte API:

str. Romana 2/2,
etajul 1, mun. Chişinău,
Republica Moldova,
MD-2005
Tel: +37322 220996
Fax: +37322 203686
E-mail: api@api.md

30 septembrie 2013
ONG-urile de media: îngrădirea accesului jurnaliştilor la un eveniment public este ilegală

Organizațiile neguvernamentale de media îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu îngrădirea accesului jurnaliştilor de la ziarul local „Glia Drochiană” la întâlnirea preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova Igor Corman cu funcţionari și reprezentanți ai serviciilor publice din Drochia şi cer excluderea unor asemenea practici pe viitor.

Ziarul local „Glia Drochiană” a anunţat că vineri, 20 septembrie a.c., reporterul Galina Butenco a fost rugată insistent să părăsească sala unde avea loc întâlnirea preşedintelui Parlamentului cu reprezentanţi ai autorităților publice locale, antreprenori, conducători ai serviciilor publice deconcentrate în teritoriu ş.a. Cererea a venit din partea unei persoane care nu s-a prezentat, lăsând să se înţeleagă că ar fi din serviciul de presă al preşedintelui Parlamentului.

Organizaţiile semnatare atenţionează că jurnaliştii au dreptul legal să participe la şedinţele publice în scopul exercitării atribuţiilor lor profesionale de obţinere şi difuzare a informaţiilor, iar împiedicarea intenţionată a activităţii jurnaliştilor constituie o încălcare penală. Întâlnirea preşedintelui Parlamentului cu funcţionarii şi primarii din Drochia, în timpul orelor de serviciu ale acestora, a fost un eveniment public şi nimeni nu poate impune interdicţii de obţinere a informaţiilor în acest caz.

Solicităm conducerii Parlamentului Republicii Moldova să iniţieze o anchetă de serviciu în cazul semnalat de ziarul „Glia Drochiană”, să anunţe public rezultatele anchetei şi să excludă asemenea practici pe viitor.

  • Asociația Presei Independente
  • Centrul pentru Jurnalism Independent
  • Asociaţia Presei Electronice APEL
  • Centrul de Investigatii Jurnalistice
  • Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova
  • Comitetul pentru Libertatea Presei
  • Asociaţia Telejurnaliştilor Independenţi
  • Centrul ”Acces-info”


Adăugaţi un comentariu

Nume,Prenume

Comentariu

Virsta

Sexul

Masculin Feminin

E-mail

Copyright, 2011 API    
Daca ati gasit eroare va rugam sa contactati administratorul site-ului: pmacovei@api.md