Harta sitului
 
Home   APInfo   Evenimente   2013   iulie  

Calendar

31.10.2013 Aniversarea ziarului "Jurmal de Chişinău"
detalii 

Despre API
Membri API
APInfo
Publicaţii
Reforma Justiţiei
Fototeca
Publicitate

Arhiva

Publicitate

API oferă posibilitatea de a plasa la preţuri avantajoase publicitatea Dvs în 18 ziare naţionale cu un tiraj de pîna la 104257 exemplare.

Alegeţi oricare din cele 2 pachete oferite:

Contacte API:

str. Romana 2/2,
etajul 1, mun. Chişinău,
Republica Moldova,
MD-2005
Tel: +37322 220996
Fax: +37322 203686
E-mail: api@api.md

8 iulie 2013
ONG-urile de media cer garantarea asigurarii transparentei procesului decizional

Organizațiile neguvernamentale de media au luat notă de intenția autorităţilor de a sista transmisiunea în regim online a ședințelor Guvernului Republicii Moldova, manifestată prin avizarea la şedinţa Cabinetului de miniştri de miercuri, 3 iulie 2013, a unui proiect de lege care nu prevede o asemenea modalitate de asigurare a caracterului public al şedinţelor Guvernului.

Transmisiunea în regim online a şedinţelor Guvernului şi Parlamentului au devenit o practică curentă de asigurare a transparenţei procesului decizional, pe care instituţiile mass-media şi întreaga societate civilă o consideră ca fiind un instrument de comunicare eficientă cu cetăţenii. Sistarea transmisiunilor de la şedinţele Guvernului va schimba aceste tradiţii, fapt care trezeşte anumite îngrijorări privind transparenţa procesului de elaborare, consultare şi adoptare a deciziilor.

În consecinţă, organizațiile semnatare atenţionează Guvernul Republicii Moldova asupra obligaţiei legale de a asigura transparenţa reală a procesului decizional prin diferite mijloace disponibile şi cer garantarea unei comunicări directe şi eficiente a membrilor Cabinetului de miniştri cu reprezentanţii instituţiilor mass-media.

  • Centrul pentru Jurnalism Independent
  • Asociația Presei Independente
  • Centrul Acces Info
  • Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova
  • Centrul de Investigații Jurnalistice

8 iulie 2013

Copyright, 2011 API    
Daca ati gasit eroare va rugam sa contactati administratorul site-ului: pmacovei@api.md