en
Versiunea veche a site-ului
consiliul de presa

API este semnatară a Codului Deontologic al jurnalistului din R. Moldova.

API este membru al Asociației Mondiale a Ziarelor și a Producătorilor de Știri

(World Association of Newspapers and News Publishers - WAN/IFRA)

Ştiri API
Au fost desemnați câștigătorii primului test de verificare a „anticorpilor” la dezinformare. Se lansează un alt concurs
Câteva din câștigătoare ale primului test de verificare a „anticorpilor” la dezinformarea despre COVID-19 și vaccinare și-au ridicat premiile/Stopfals.md

Au fost desemnați cei 25 de câștigători ai primului test de verificare a „anticorpilor” la dezinformarea despre COVID-19 și vaccinare, lansat de Asociația Presei Independente (API) și portalul Stopfals.md. Majoritatea câștigătorilor sunt persoane tinere cu o gândire critică dezvoltată și capacitate de analiză a informației. Pentru a le da posibilitate și altor consumatori de produse media să-și verifice „anticorpii” la dezinformare, API și Stopfals.md lansează al doilea test la aceeași temă. Concursul are loc după același principiu: primul testat” negativ  - primul premiat!, adică vor fi premiate primele 25 de persoane care vor răspunde corect la întrebările testului.

Întrebările primului test au fost prezentate în format video, fiind formulate de copiii colaboratorilor API și ai portalului Stopfals.md. Au transmis răspunsuri circa 90 de persoane, iar primii 25 de participanți care au răspuns corect la cel puțin 5 din cele 7 întrebări, au înregistrat rezultatul EXCELENT și l-au expediat la adresa de email stopfals@stopfals.md au fost răsplătiți cu premii constând din câte un set de materiale promoționale (un tricou, un termos, o brățară) cu mesaje anti-COVID-19.

Pentru a-i motiva și pe alți participanți și participante, API și Stopfals.md lansează al doilea test de verificare a „anticorpilor” care, de asemenea, conține 7 întrebări de verificare a cunoștințelor despre COVID-19 și vaccinare. Participanții trebuie să aleagă una din cele două variante de răspuns la întrebarea dacă o afirmație sau alta este adevărată sau nu. Dacă vor înregistra până la 3 răspunsuri corecte, atunci nivelul de „anticorpi” la dezinformare al participantului/participantei este scăzut, cu 4 răspunsuri corecte au un nivel mediu de protecție la dezinformare, iar cei/cele care vor răspunde corect la cel puțin 5 întrebări vor înregistra rezultatul EXCELENT la test. Aceste persoane sunt rugate să trimită o captură foto cu dovada rezultatului la adresa de email: stopfals@stopfals.md, cu indicarea numelui, prenumelui și a unui număr de telefon.

Alt test, aceleași premii

Primele 25 de persoane care vor expedia capturile foto cu rezultatul EXCELENT la al cel de-al doilea test vor primi premii constând din câte un set de materiale promoționale (un tricou, un termos, o brățară) cu mesaje anti-COVID-19. 

Atenție: câștigătorii primului test pot participa și la al doilea, însă ei NU vor putea fi premiați. Organizatorii au luat această decizie pentru a le oferi oportunitatea și altora să-și încerce norocul.

Nu pierde timpul: primii „testați” negativ la dezinformare – primii premiați! Accesează testul AICI.

 

NOTĂ: Pentru a participa la concursul cu premii, testul trebuie completat până la 20 martie 2022.

Stopfals.md

comments powered by Disqus
centrul de consultanţă şi asistenţă Baza de date API
MEMBRII API
Persoane juridice
Persoane fizice
CONSTANTIN GRIGORIȚĂ
fotoreporter
NELLY UNCUȚĂ
jurnalistă liber profesionistă
CONSTANTIN UZDRIȘ
jurnalist
MIRCEA ZATUȘEVCHI
fotojurnalist
NICOLAE MISAIL
jurnalist, fost redactor-şef al ziarelor "Sfatul ţării" şi "Ora fermierului"
VITALIE CAZACU
jurnalist, director al agenţiei de presă "DECA-Press", unul dintre fondatorii API
NATA ALBOT
jurnalistă
http://nataalbot.md/
Membri de onoare
JUDY YABLONKY (SUA)
jurnalistă, iniţiatoarea constituirii API
MARK CERNOFF (SUA)
fost voluntar la API
JACK RONALD (SUA)
expert media
TUDOR IAȘCENCO
directorul ziarului ”Cuvântul”, fondator al API
PIOTR MARCINIAK (Polonia)
fost ambasador al Poloniei în Republica Moldova
Propaganda este nociva
REDACȚIILE API LA MINUT
Vrei să devii membru API?
Regulamentul de obţinere, menţinere şi pierdere a calităţii de membru al Asociaţiei Presei Independente (API)
vezi detalii...
Moldova curată
CivicThe english version of site is out of work