en
Versiunea veche a site-ului
consiliul de presa

API este semnatară a Codului Deontologic al jurnalistului din R. Moldova.

API este membru al Asociației Mondiale a Ziarelor și a Producătorilor de Știri

(World Association of Newspapers and News Publishers - WAN/IFRA)

Ştiri API
În atenția profesioniștilor media//API dă start înregistrărilor pentru școala de vară „Diversitate și toleranță în mass-media”
Foto: API

Asociația Presei Independente (API) anunță înregistrarea participanților la școala de vară „Diversitate și toleranță în mass-media”, un program complex de instruiri în domeniul abordării în media a subiectelor despre toleranță și nediscriminare. Școala de vară este organizată în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”. Evenimentul se va desfășura în afara Chișinăului, în perioada 9-13 august 2022.  

La program se pot înscrie jurnaliști, reporteri și alți colaboratori din mass-media naționale și locale din Republica Moldova și studenții de la facultățile de jurnalism din țară. Activitățile de instruire vor avea scopul de a încuraja și abilita comunitatea media să contribuie eficient la minimalizarea stereotipurilor față de grupurile vulnerabile și marginalizate și acceptarea acestora de societate.

Programul va include mai multe ateliere practice și sesiuni de discuții care vor dezvolta abilitățile jurnaliștilor de a realiza materiale complexe despre grupurile vulnerabile și beneficiile diversității și incluziunii. De asemenea, participanții vor avea posibilitatea să discute cu experți în domeniul drepturilor omului, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care promovează drepturile grupurilor vulnerabile și persoanelor dezavantajate.

Trainerii media și experții în domeniul drepturilor omului vor aborda mai multe subiecte, printre care: cum abordăm în materialele de presă subiectul vulnerabilității unor grupuri sau persoane marginalizate; deontologia profesională și rolul mass-media de a promova diversitatea, toleranța și incluziunea socială. De asemenea, experții le vor oferi suport participanților la documentarea și realizarea materialelor jurnalistice care reflectă aceste teme.

Transportul din Chișinău, cazarea și alimentarea sunt asigurate de organizatori.

Doritorii de a participa la program (prezență fizică) sunt rugați să transmită un mesaj de confirmare pe adresa doina.furculita@api.md, până la 29 iulie 2022.

Notă: prin înscrierea la program, solicitanții își asumă obligația, în cazul în care vor fi selectați, să documenteze și să realizeze în perioada desfășurării programului, cel puțin un articol la tema diversității și incluziunii.

Atenție, locurile sunt limitate!

Această activitate este implementată de Asociația Presei Independente în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”, finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.

comments powered by Disqus
centrul de consultanţă şi asistenţă Baza de date API
MEMBRII API
Persoane juridice
Persoane fizice
CONSTANTIN GRIGORIȚĂ
fotoreporter
NELLY UNCUȚĂ
jurnalistă liber profesionistă
CONSTANTIN UZDRIȘ
jurnalist
MIRCEA ZATUȘEVCHI
fotojurnalist
NICOLAE MISAIL
jurnalist, fost redactor-şef al ziarelor "Sfatul ţării" şi "Ora fermierului"
VITALIE CAZACU
jurnalist, director al agenţiei de presă "DECA-Press", unul dintre fondatorii API
NATA ALBOT
jurnalistă
http://nataalbot.md/
Membri de onoare
JUDY YABLONKY (SUA)
jurnalistă, iniţiatoarea constituirii API
MARK CERNOFF (SUA)
fost voluntar la API
JACK RONALD (SUA)
expert media
TUDOR IAȘCENCO
directorul ziarului ”Cuvântul”, fondator al API
PIOTR MARCINIAK (Polonia)
fost ambasador al Poloniei în Republica Moldova
Propaganda este nociva
REDACȚIILE API LA MINUT
Vrei să devii membru API?
Regulamentul de obţinere, menţinere şi pierdere a calităţii de membru al Asociaţiei Presei Independente (API)
vezi detalii...
Moldova curată
CivicThe english version of site is out of work