en
Versiunea veche a site-ului
consiliul de presa

API este semnatară a Codului Deontologic al jurnalistului din R. Moldova.

API este membru al Asociației Mondiale a Ziarelor și a Producătorilor de Știri

(World Association of Newspapers and News Publishers - WAN/IFRA)

Ştiri API
Jurnalism în domeniul apărării și securității

Asociația Presei Independente (API) și Centrul de Informare și Documentare privind NATO (CID NATO) lansează programul „Jurnalism în domeniul apărării și securității” și anunță concursul deschis de selectare a 10 jurnaliști din mass-media națională și locală/regională, care vor fi beneficiarii direcți ai acestui proiect.

Proiectul „Jurnalism în domeniul apărării și securității” este finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova și își propune să constituie și să consolideze o rețea de reprezentanți ai instituțiilor mass-media, specializați în tematica apărării și a securității, capabili să expună problemele complexe din acest domeniu într-un mod ușor de înțeles pentru publicul larg. Jurnaliștii selectați vor beneficia de un program de formare profesională (ateliere, cluburi de presă, schimb de experiență, concurs de materiale jurnalistice), în cadrul căruia vor cunoaște mai bine provocările la nivel național și internațional în ce privește securitatea și apărarea, dar și tehnicile jurnalistice de relatare a acestor subiecte complexe. Atelierele vor fi conduse de experți naționali și internaționali în domeniul mass-media și securitate.

Beneficiarii proiectului vor participa la o vizită de studiu în Belgia la sediul NATO și la instituțiile Uniunii Europene, care se va desfășura pe parcursul anului 2021. De asemenea, membrii rețelei de jurnaliști vor avea posibilitatea să participe la un concurs de materiale jurnalistice tematice, iar un jurnalist câștigător va beneficia de un stagiu profesional de 5 zile în una din țările Uniunii Europene.

Activitățile proiectului se vor realiza în perioada iulie 2020 - august 2021. În această perioadă se va desfășura câte o activitate pe lună, inclusiv:

- 6 ateliere de lucru cu experți naționali și internaționali;

- 3 cluburi de presă cu participarea unor persoane-cheie în domeniile securității și apărării;

- Consultanță tematică pentru membrii rețelei de jurnaliști;

- Vizita de studiu în Belgia pentru cei 10 membri ai rețelei;

- Publicarea materialelor la tema securității și apărării, desfășurarea concursului tematic;

- Stagiul profesional de 5 zile pentru câștigătorul concursului de materiale jurnalistice;

- Evenimentul de încheiere a programului.

Atenție: API și CID NATO anunță concursul deschis de selectare a 10 jurnaliști din mass-media naționale și locale/regionale, care vor deveni membri ai rețelei „Jurnalism în domeniul apărării și securității”.

Pot participa toți jurnaliștii profesioniști, angajați ai unor instituții mass-media (TV, radio, ziare, presa electronică) care manifestă interes pentru această tematică și au motivația de a participa într-un asemenea proiect.

Jurnaliștii care doresc să devină membri ai rețelei „Jurnalism în domeniul apărării și securității” sunt rugați să completeze până la data de 25 august 2020, 23:59 formularul de aplicare care poate fi accesat AICI.

Pentru informație adițională privind proiectul „Jurnalism în domeniul apărării și securității”, ne puteți contacta la adresele electronice: api@api.md, info@infocenter.md, sau la numărul de telefon (022)220996

 

Proiectul „Jurnalism în domeniul apărării și securității” este implementat de Asociaţia Presei Independente (API) în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare privind NATO (CID NATO) şi finanţat de Ambasada SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.

comments powered by Disqus
centrul de consultanţă şi asistenţă Baza de date API
MEMBRII API
Persoane juridice
Persoane fizice
CONSTANTIN GRIGORIȚĂ
fotoreporter
NELLY UNCUȚĂ
jurnalistă liber profesionistă
CONSTANTIN UZDRIȘ
jurnalist
MIRCEA ZATUȘEVCHI
fotojurnalist
NICOLAE MISAIL
jurnalist, fost redactor-şef al ziarelor "Sfatul ţării" şi "Ora fermierului"
VITALIE CAZACU
jurnalist, director al agenţiei de presă "DECA-Press", unul dintre fondatorii API
NATA ALBOT
jurnalistă
http://nataalbot.md/
Membri de onoare
JUDY YABLONKY (SUA)
jurnalistă, iniţiatoarea constituirii API
MARK CERNOFF (SUA)
fost voluntar la API
JACK RONALD (SUA)
expert media
TUDOR IAȘCENCO
directorul ziarului ”Cuvântul”, fondator al API
PIOTR MARCINIAK (Polonia)
fost ambasador al Poloniei în Republica Moldova
Propaganda este nociva
REDACȚIILE API LA MINUT
Vrei să devii membru API?
Regulamentul de obţinere, menţinere şi pierdere a calităţii de membru al Asociaţiei Presei Independente (API)
vezi detalii...
Moldova curată
CivicThe english version of site is out of work