en
Versiunea veche a site-ului
consiliul de presa

API este semnatară a Codului Deontologic al jurnalistului din R. Moldova.

API este membru al Asociației Mondiale a Ziarelor și a Producătorilor de Știri

(World Association of Newspapers and News Publishers - WAN/IFRA)

Ştiri API
Olga Melniciuc: ”Nu deveniți un simplu consumator de granturi”
Olga Melniciuc explică participanților la training regulile de scriere a unui proiect
Foto: API

Reprezentanți și reprezentante ai media au participat, în perioada 16 – 17 iunie, la workshopul ”Scrierea și managementul proiectelor pentru mass-media”. Ghidați de experta Olga Melniciuc, participanții au identificat și au pus în practică elementele unei cereri de finanțare nerambursabilă, cum se definește problema și soluțiile, cum se formulează scopul și obiectivele proiectului, care sunt pașii de planificare a activităților, cum se constituie o echipă, cum arată bugetul proiectului și raportarea.

Trainera a recomandat participanților la workshop să se specializeze pe teme care le sunt apropiate: ”Nu deveniți un simplu consumator de granturi, focusați-vă pe una-două nișe și aprofundați-vă pe ele. E bine să aveți o listă de idei de proiecte pe care ați vrea să le implementați și să căutați finanțatori pentru ele. Pentru aceasta, vă creați o bază de date de potențiali finanțatori și verificați cu regularitate dacă au deschis apel de depunere a proiectelor. ”

Valentin Rusnac, reprezentant Arena Jurnaliștilor: ”Acum am înțeles ce am greșit la scrierea proiectelor anterioare. Am învățat despre cât de important este să identificăm și să formulăm corect problema și obiectivele proiectului, să planificăm și să scriem o strategie corectă și cum să minimizăm riscurile. Răspunsul la întrebarea “bani pentru proiecte sau proiecte pentru bani?” ne-a ajutat să înțelegem că ideea este cea mai importantă, iar apoi se caută resurse și nicidecum invers. Iar datorită sfaturilor oferite de expertă, știm cum putem face ca proiectul nostru să fie mai atractiv și să căpătăm încrederea donatorului”.

”Capacitatea de a scrie proiecte este un mare avantaj în ziua de astăzi. Aceasta oferă multe oportunități de dezvoltare și implementare a ideilor pentru mass-media. În aceste două zile de workshop, mi-am întărit cunoștințele pe care le aveam în domeniu și am învățat multe lucruri noi. Am înțeles cum să identificăm corect problema, cum să formulăm obiectivele, scopul, activitățile proiectului. De azi înainte voi privi cu mai mult interes anunțurile pentru granturi”, a adăugat Oxana Leahu, reporteră Ialovnews.md.

Activitate organizată în cadrul proiectului "Start-up-uri în media online în regiunile Moldovei și suport pentru profesionalizarea presei regionale în scopul informării obiective și responsabilizării aleșilor locali" este implementat de către Asociaţia Presei Independente şi este finanțat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii.

 

comments powered by Disqus
centrul de consultanţă şi asistenţă Baza de date API
MEMBRII API
Persoane juridice
Persoane fizice
CONSTANTIN GRIGORIȚĂ
fotoreporter
NELLY UNCUȚĂ
jurnalistă liber profesionistă
CONSTANTIN UZDRIȘ
jurnalist
MIRCEA ZATUȘEVCHI
fotojurnalist
NICOLAE MISAIL
jurnalist, fost redactor-şef al ziarelor "Sfatul ţării" şi "Ora fermierului"
VITALIE CAZACU
jurnalist, director al agenţiei de presă "DECA-Press", unul dintre fondatorii API
NATA ALBOT
jurnalistă
http://nataalbot.md/
Membri de onoare
JUDY YABLONKY (SUA)
jurnalistă, iniţiatoarea constituirii API
MARK CERNOFF (SUA)
fost voluntar la API
JACK RONALD (SUA)
expert media
TUDOR IAȘCENCO
directorul ziarului ”Cuvântul”, fondator al API
PIOTR MARCINIAK (Polonia)
fost ambasador al Poloniei în Republica Moldova
Propaganda este nociva
REDACȚIILE API LA MINUT
Vrei să devii membru API?
Regulamentul de obţinere, menţinere şi pierdere a calităţii de membru al Asociaţiei Presei Independente (API)
vezi detalii...
Moldova curată
CivicThe english version of site is out of work