en
Versiunea veche a site-ului
consiliul de presa

API este semnatară a Codului Deontologic al jurnalistului din R. Moldova.

API este membru al Asociației Mondiale a Ziarelor și a Producătorilor de Știri

(World Association of Newspapers and News Publishers - WAN/IFRA)

Start vot la concursul „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”: alege lucrarea preferată!

Asociația Presei Independente (API) a dat start votului online în cadrul concursului național pentru elevi și eleve „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”. La acest concurs, care promovează principiile bunei guvernări, și-au prezentat lucrările 54 de concurenți de la 41 de instituții de învățământ din țară. Până pe data de 23 iulie a.c., publicul are posibilitatea să voteze lucrarea preferată pe site-ul www.concurs.api.md.

În cadrul concursului „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”, elevii claselor a VIII-XII de la gimnaziile și liceele din țară au avut posibilitatea de a transmite, în perioada 4 mai-22 iunie 2021, lucrări la trei categorii de concurs: texte, imagini și clipuri. În total, API a recepționat 54 de lucrări, inclusiv 30 de eseuri/poezii, 15 desene/poze/caricaturi și 9 video/animații care promovează principiile bunei guvernări, responsabilitatea autorităților în fața cetățenilor, implicarea activă a cetățeni în luarea deciziilor și în monitorizarea utilizării raționale și corecte a banilor publici etc.

Toate lucrările acceptate pentru concurs au fost plasate pe pagina web www.concurs.api.md, iar în perioada 28 iunie-23 iulie a.c., orice vizitator poate vota, la una sau mai multe secțiuni diferite, având posibilitatea să acorde în decurs de 24 de ore câte cel mult un vot pentru fiecare din cele trei categorii. În același timp, lucrările transmise la concurs vor fi evaluate de experți din cadrul API și din afara organizației. Membrii juriului vor aprecia lucrările după următoarele criterii: corespunderea tematicii anunțate, expresivitatea și originalitatea lucrării, expunerea logică a mesajului, etica prezentării și respectarea drepturilor de autor.

Autorii/autoarele celor mai bune două lucrări de la fiecare categorie a concursului, dar și favoritul/favorita publicului (votul pe pagina web) de la fiecare categorie, vor fi premiați cu cadouri de preț.

Totalizarea rezultatelor concursului va avea loc în luna august 2021, în cadrul unui eveniment festiv care se va desfășura la o pensiune din Vadul lui Vodă.

Pentru informații suplimentare: Ion Mazur, tel.: 068 983 983, e-mail: ion.mazur@api.md

Concursul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Responsabilitate și implicare civică pentru buna guvernare”, implementat de Asociația Presei Independente (API), în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în republica Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

comments powered by Disqus
centrul de consultanţă şi asistenţă Baza de date API
MEMBRII API
Persoane juridice
Persoane fizice
CONSTANTIN GRIGORIȚĂ
fotoreporter
NELLY UNCUȚĂ
jurnalistă liber profesionistă
CONSTANTIN UZDRIȘ
jurnalist
MIRCEA ZATUȘEVCHI
fotojurnalist
NICOLAE MISAIL
jurnalist, fost redactor-şef al ziarelor "Sfatul ţării" şi "Ora fermierului"
VITALIE CAZACU
jurnalist, director al agenţiei de presă "DECA-Press", unul dintre fondatorii API
NATA ALBOT
jurnalistă
http://nataalbot.md/
Membri de onoare
JUDY YABLONKY (SUA)
jurnalistă, iniţiatoarea constituirii API
MARK CERNOFF (SUA)
fost voluntar la API
JACK RONALD (SUA)
expert media
TUDOR IAȘCENCO
directorul ziarului ”Cuvântul”, fondator al API
PIOTR MARCINIAK (Polonia)
fost ambasador al Poloniei în Republica Moldova
Propaganda este nociva
REDACȚIILE API LA MINUT
Vrei să devii membru API?
Regulamentul de obţinere, menţinere şi pierdere a calităţii de membru al Asociaţiei Presei Independente (API)
vezi detalii...
Moldova curată
CivicThe english version of site is out of work