Scopul proiectului:
Îmbunătăţirea abordării în mass-media a subiectelor sensibile legate de copii (copii-victime ale abuzului şi violenţei, copiii în conflict cu legea, copiii în situaţii vulnerabile etc.) şi asigurarea interacţiunii profesioniştilor din structurile publice cu jurnaliştii şi instituţiile mass-media astfel încât să acţioneze în interesul superior al copilului şi a familiei sale.
Obiective:
Activităţi:
Jurnalişti de la 18 instituţii mass-media au analizat modul în care sunt prezentate subiectele sensibile la tema sănătăţii copiilor în cadrul trainingului „Reflectarea în mass-media a subiectelor de sănătate publică ce vizează copiii”.
UNICEF-Moldova şi API anunţă înscrierea jurnaliştilor de la instituţiile mass-media naţionale şi locale/regionale la trainingul “Reflectarea în mass-media a subiectelor de sănătate publică ce vizează copiii”.
Justiţia juvenilă este deseori folosită ca un subiect care poate umple „golul” din buletinele de ştiri şi este abordată în stil senzaţionalist.
API anunţă înscrierea jurnaliştilor de la instituţiile mass-media naţionale şi locale/regionale la trainingul „Procedee mass-media în relatările despre copii in conflict cu legea”.
20 de jurnalişti de la mai multe instituţii media au discutat despre respectarea eticii profesionale în materialele despre copiii victime ale abuzului şi violenţei | |
Foto: | API |
Peste 20 de jurnalişti din mass-media scrisă, online şi audiovizuală au participat la trainingul „Subiectele despre abuzul şi violenţa faţă de copii.
CIDDC şi API, cu sprijinul UNICEF Moldova, anunţă organizarea unui training pentru jurnalişti privind formele de abuz asupra copiilor.
API a organizat traininguri la tema comunicării cu mass-media şi a relatării despre copiii aflaţi în situaţii cu conotaţie negativă
Situația privind corectitudinea jurnaliştilor în materialele ce abordează tematica copiilor s-a îmbunătățit ușor. Aceasta este una din concluziile generale ale monitorizării buletinelor de știri sub aspectul respectării drepturilor copiilor.
La eveniment sunt invitaţi editorii instituţiilor mass-media, jurnalişti, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, deputaţi în Parlament, membrii CCA, membrii Consiliului de Presă, alte persoane interesate.
Peste 90 de specialişti din domeniul educaţiei au fost instruiţi cum să comunice cu presa în situaţiile de criză când sunt vizaţi copiii.