• 13 Iunie 2024

  Asociația Presei Independente (API) și DW Akademie (Germania) anunță lansarea Programului de suport și instruire pentru mass-media în domeniile securității fizice, psihologice și digitale. La program se pot înscrie jurnaliști și redacții (posturi TV și radio, ziare și portaluri de știri) care produc și publică conținut jurnalistic de interes public și cu respectarea principiilor deontologice.

  Data limită de înregistrare

  20 Iunie 2024

 • 07 Iunie 2024

  Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate va organiza o vizită de studii în Germania, la Berlin, destinată jurnaliștilor din Republica Moldova, în perioada 13-18 octombrie 2024.

  Data limită de înregistrare

  28 Iunie 2024

 • 23 Mai 2024

  Asociația Presei Independente (API) anunță înregistrarea participanților la două ateliere despre abordarea etică și profesionistă a subiectelor despre violența cu care se confruntă fetele și femeile în spațiul online. Instruirile se vor desfășura la Chișinău (6 iunie 2024) și Ungheni (28 iunie). Evenimentele sunt organizate în cadrul proiectului „Răspuns la violența împotriva fetelor și femeilor în mediul online și în contexte similare”, finanțat de Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD) și implementat în parteneriat cu UNICEF Moldova.

  Data limită de înregistrare

  03 Iunie 2024

 • 21 Mai 2024

  Începând de astăzi, redacțiile ziarelor naționale și regionale/locale care corespund criteriilor de eligibilitate (vezi mai jos) pot solicita includerea în Mecanismul de finanțare a distribuirii publicațiilor periodice pentru anul 2024, aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 329 din 8 mai 2024. Mecanismul de finanțare are scopul să susțină presa scrisă de calitate prin compensarea și acoperirea cheltuielilor de distribuție a edițiilor periodice prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” pentru perioada 1 ianuarie ‒ 31 decembrie 2024 (urmare a majorării tarifului de distribuire de 3,4 ori comparativ cu 2023), și să mențină prețuri accesibile de abonare pentru cetățeni. Ministerul Culturii și Asociația Presei Independente (API) sunt responsabile pentru implementarea Mecanismului.

  Data limită de înregistrare

  31 Mai 2024

 • 08 Mai 2024

  Asociația Presei Independente (API) anunță înregistrarea participanților la două ateliere despre abordarea responsabilă a subiectelor despre comunitatea romă din perspectiva principiilor jurnalismului de pace. Instruirile se vor desfășura la Chișinău pe data de 17 mai, iar la Soroca – la 24 mai 2024. Evenimentele sunt organizate în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, finanțat din resursele acordate de Guvernul Elveției și Suedia, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”.

  Data limită de înregistrare

  14 Mai 2024

 • 07 Mai 2024

  Asociația Presei Independente (API) anunță cea de-a treia ediție a concursului național de materiale jurnalistice care promovează diversitatea și incluziunea socială. Concursul este organizat în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, finanțat din resursele acordate de Guvernul Elveției și Suedia, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”, pentru a stimula comunitatea jurnalistică moldovenească să ajute la schimbarea atitudinii societății față de grupurile vulnerabile și marginalizate.

  Data limită de înregistrare

  07 Iulie 2024

 • 16 Aprilie 2024

  Asociaţia Presei Independente (API), organizaţie necomercială care promovează și oferă asistență pentru dezvoltarea durabilă a organizațiilor media și a jurnaliștilor independenți, anunță concurs de angajare a unui contabil cu program întreg de muncă pentru perioadă determinată.

  Data limită de înregistrare

  26 Aprilie 2024

 • 10 Aprilie 2024

  Asociația Presei Independente (API) și Campania împotriva informației false și tendențioase STOP FALS! organizează un nou atelier practic destinat tinerilor interesați de verificarea informațiilor și combaterea dezinformării. Acesta va avea loc pe 28 aprilie, între orele 11:00 și 16:00, în mun. Cahul.

  Data limită de înregistrare

  24 Aprilie 2024

 • 09 Aprilie 2024

  Asociația Presei Independente (API) anunță înregistrarea participanților la un atelier despre abordarea etică și profesionistă a subiectelor despre violența cu care se confruntă fetele și femeile în spațiul online. Instruirea se va desfășura la Chișinău la data de 26 aprilie 2024. Activitatea este organizată în cadrul proiectului „Răspuns la violența împotriva fetelor și femeilor în mediul online și în contexte similare”, finanțat de Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD) și implementat în parteneriat cu UNICEF Moldova.

  Data limită de înregistrare

  19 Aprilie 2024

 • 21 Martie 2024

  Asociaţia Presei Independente (API), organizaţie necomercială care promovează și oferă asistență pentru dezvoltarea durabilă a organizațiilor media și a jurnaliștilor independenți, angajează Coordonator/Coordonatoare comunicare și rețele sociale.

  Data limită de înregistrare

  01 Aprilie 2024

 • 15 Martie 2024

  Asociația Presei Independente (API) anunță concurs de selectare a unui/unei expert/experte în domeniul mass-media care va elabora o serie de politici interne pentru sporirea eficienței Campaniei împotriva informațiilor false și tendențioase STOP FALS!

  Data limită de înregistrare

  25 Martie 2024

 • 14 Martie 2024

  Ассоциация независимой прессы (API) и Кампания против ложной и тенденциозной информации STOP FALS! объявляют о регистрации для участия в практическом семинаре для молодых людей из АТО Гагауз Ери, районов Тараклия и Басарабяска, заинтересованных в проверке фактов и противодействии дезинформации. Семинар пройдет 30 марта (с 11:00 до 16:00 часов), в Комрате, на русском языке. Его проведут журналист с опытом проверки фактов и опровержения фейков, а также IT-специалист.

  Data limită de înregistrare

  24 Martie 2024